14.10.2014 г., 10:13 ч.

Кратко, ясно, опасно 

  Поезия » Гражданска
411 1 2

Мария Събева

 

 

 

КРАТКО, ЯСНО, ОПАСНО

 

Да се пише кратко, критично и ясно

бе някога трудно и твърде опасно

за онези наши смели сатирици

със будната съвест и остри езици.

 

Друго е сега – българската нация

живее свободно във демокрация.

Свободно си пишем, свободно говорим.

Но само със думи какво ли ще сторим?

 

Като ми пееш, Пенке, кой ли те слуша?

А на народа дошло е чак до гуша.

Живее си само с надеждата гола,

че малко теленце ще види под вола.

 

Искрица надежда в сърцето му тлее.

Съвсем без надежда как ли се живее?

Пак се надява на честни политици –

неподкупни, скромни, без мръсни парици.

 

 

                *      *

                    *

На мисълта да е просторно,

на думите пък тесно.

Това за някого е трудно,

за другиго пък лесно.

© Мария Събева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Като вик за помощ е твоята творба!
    Поздравления!
  • Хубава сатира си написала, Мария! Жалка е истината, за ноято говориш в нея, но все пак е надежда , че народът се пробужда.
    Поздравявам те и ти желая нови творчески успехи!
Предложения
: ??:??