1.05.2018 г., 22:49 ч.  

Криле 

  Поезия
841 0 4

Детството се пъхна под кревата

с трепета на палаво момче

и извади то оттам дъската,

гъбата и тебешира и звънче.

 

И удари детството звънчето,

рукна след звъна безгрижен смях,

тебеширен гълъб към небето

литна след хвърчилото без страх.

 

И додето го погълне висинето,

махаха му детските ръце..

Стори му се ято че след него

волно е размахало криле.

 

© СК Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

По пътя към света на големите »

24 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??