Всичко е събрало
Криво огледало
Земен мъх
Кристален дъх
Завладяваща мъгла
Освобождаваща сълза
Снопи светлина
Завзели са ума
Изтъкали са съня
Постоянно сънуваме
Съществуваме
Кое е цяло
В криво огледало
Дресирани и депресирани
Потънали в забрава
Сънят ни завладява
Частици топлина
Частици светлина
Навсякъде около нас
Сънуваме в захлас
Търсим се изгубени
В очи пробудени
На четири страни
Разпънати...
Души безброй
А колко сгънати
Изтъкани сме от светлина
Живеем...
Изгубени в съня
В огледало криво
Се оглежда всичко живо
© Любомир Деничин Всички права запазени