8.10.2021 г., 20:01 ч.  

Кръговрат 

  Поезия » Философска
382 0 11

Наблюдавам как падат листата 

и във техния полет красив 

аз усещам дъха на земята, 

който блика от всички страни. 

 

От дъжда, който носи прохлада, 

от вятъра в конската грива, 

от червения лик на зората, 

от воала на нощта мълчалива. 

 

И потеглят със кораб към слънцето, 

мойте мисли – игриви вълни, 

да открият на вярата зрънцето, 

да посеят в онези души, 

 

дето все неразбрани остават

и се лутат по белия свят 

без надежда и обич в сърцата, 

да намерят спасителен бряг. 

 

В кръговрата на всички сезони 

се завърта животът за миг. 

Нека просто добри да останем. 

С добротата човек е велик!

© Nina Sarieva Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

За да претърпиш корабокрушение, първо трябва да имаш кораб »

17 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??