29.10.2008 г., 22:00 ч.

Кръговрат 

  Поезия » Любовна
642 0 1

Есента попарила е всичко.
Покрила е с оранжеви листа
земя, душа, сърце и всичко...
Изгони и зелените поля.

 

Останали са много малко,
и те все още се държат.
И искат слънцето при тях да се завърне,
ала уви... затворен е кръгът.
 


Тъй както сменят се сезони,
така и ред за нас май е дошъл.
Сланата есенна дървета ще оголи,
килим застлала... невероятно жълт.

 

Стърчат и плачат празните корони
в молитвата последна вдигнали ръце,
макар тъй сиви, изкривени, грозни,
тя идва от туптящото и стенещо сърце.

 

Пейзажът жълт кафяв ще стане.
Знам го и от болката крещя.
Листата паднали са спомените наши.
Короната е моята оголена душа.

 

Снегът, си мислят, всичко ще оправи.
Ще скрие загубата, болка и тъга.
Еднакво бяло всичко ще направи,
ала решението истинско ли е това...

 

© Ноел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не, не е това решението.
    Не забравяй за циганското лято през есента. Може би тогава се случват най-истинските неща.
Предложения
: ??:??