16.12.2009 г., 0:14 ч.

Кръговратът на деня 

  Поезия » Бели стихове
444 0 0

Приказно създание се ражда,

орисано със красотата на нощта.

 

С локвите здрависва се мъглата -

пожелава им спокойни бъднини.

 

Усмихва се нощта на тъмнината.

Нежно капчиците от дъждеца милват я.

 

Приготвя се светът за облик светъл

и за топъл дъжд пробужда се цвета.

 

Капчици дъждец - все тъй нехайно падат

и все тъй ронят се изсъхнали листа...

 

В миг вълшебен – те се блъскат и докосват

със силата на своята тъга...

 

И всичко се обагря в тишина.

Добива вече смисъл тази тъмнина -

 

всичко да поспи, за да се пробуди сетне

в прелест нова, непозната,

 

за да се целунат влюбените пак и огласят

със смях децата есенната прелест на зората.

 

Росата милва за събуждане листата -

стопля ги със свойта чиста  красота.

 

Роденото създание в мрачината

най-после вече среща светлината -

 

бълва радост тя и знойна красота.

Подготвя ведро почвата за нова тъмнина.

 

© Цвет Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??