До болка как ми е познато
туй чувство, че си въздесъщ,
напират силите в телата
и крачиш с увереност по своя път.
А после като миг изтичат покрай теб годините
и силите изчезват като минал сън,
оглеждаш се и с надежда търсиш пак картините
на младостта и песните на птиците навън.
Сега обаче други крачат с увереност,
дори не мислят те за старостта,
а ти с тъга се връщаш през годините
да търсиш сили в младостта.
Такъв е кръговратът на годините,
минават бързо, сякаш кадър са от филм,
тъй както сменят се сезоните,
в живота неусетно идва есента…
© Росица Всички права запазени