"Земя - като една човешка длан"
Аз с мойта длан не мога да те меря -
че малка съм, далече съм... Но знай:
животът ми без тебе е химера,
илюзия е всеки земен рай.
Достойни раждаше през вековете,
които те възкръсваха от смърт.
Но днес къде, къде са ти Мъжете -
да те спасят и да те поведат?
И аз не съм достойна да те имам,
че хляба си посявам в чужда пръст.
Не ме щади. Осъждай ме, Родино.
Дано се счупи тежкият ми кръст!
© Елица Ангелова Всички права запазени