9.04.2023 г., 9:13 ч.

Кръст, револвер и кама 

  Поезия » Гражданска
244 1 4

 

       
Живеем в кататонен ступор,
без цел, посока, и от ден за ден.
По лице в калта, улучена от упор,
лежи страната ни пред тлен.

 

Плени я пасмина на абордаж,
бедствие от бесове и псета.
Вървят пунически войни - шантаж
с фрази от стените на клозета.

 

В реалността на тъмни краски,
въздушни замъци строим.
С потомство от червената закваска,
на пачи полог ще се насадим.

 

Наивно вярвахме че времето е наше,
за нас е "Одата на радостта".
Свободата Санчо, иска здрави гащи,
и кръст, револвер и кама.
 

© Илия Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??