30.03.2008 г., 22:10 ч.

Кръстопът 

  Поезия » Философска
916 0 2

Кръстопът

 

 Пътека тясна в мир и покой

изминавах с години в зной и порой,

с поглед уверен, напред устремен,

без да съзирам зараждащ се ден.

 

Без план, без сценарий от някой невеж,

без страх, без посока, но с душевен стремеж,

просторът съдбовен пред мен се откри,

сърцето ми спира, умът ми шепти:

„Пред себе си гледай, страха преглътни

така се постигат всички мечти!".

 

Водопади затихват в неподвижен застой,

природата тръпне за очакван двубой.

Изненадващо пада лъчът-просветител,

а светлината облива таз човешка обител.

Сцена, герои, завеса и дим,

пътища много, а избор - един!

 

Пътят се разделя, а възможността една.

Какво да правя - да се слея, или да продължа сама?

 

Това разкъсва ме отвътре

и не ми дава покой нощес.

В коя посока да поема,

да бележа ли живота си с прогрес?

 

21.02.2008 г.

22 г.

© Исето Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??