Домакин, а у себе си гост.
Нежребец, а магаре на мост.
Неписма - обли камъни в поща.
Неочи, а слънца в звездна нощ.
Нелъчи, а пирони в гребло.
Не горчи - има вкус на кокос.
Нелица - слънчогледи на ван Гог.
Немечти, а кошмари на Гоя.
Не “Дъга” - азиатска манга.
Нерека, а двеста пороя.
Ти си моето първо манго,
аз - последната ябълка твоя.
Нелуни, а спътници грозни
се опитват да минат през щори.
Куб от въздух вали през прозорец
и прави другите безпризорни.
Ти превърна момчето във рицар,
даде огън за безброй мракове.
Превръщам те от момиче в царица
и разсичам страхове - дракони.
Както знаеш - не си играя.
Тази стая с бетонни стени
ускорител е за живот в рая,
така че споко, на воля стени.
Тук е високо, граничи с безкрая,
няма жители с ниски цени,
няма срокове, но се старая
ти и аз да сме завинаги.