Oct 23, 2016, 4:52 PM

Куб от въздух 

  Poetry » Love, Phylosophy, Other
528 1 5

Домакин, а у себе си гост.

Нежребец, а магаре на мост.

 

Неписма - обли камъни в поща.

Неочи, а слънца в звездна нощ.

 

Нелъчи, а пирони в гребло.

Не горчи - има вкус на кокос.

 

Нелица - слънчогледи на ван Гог.

Немечти, а кошмари на Гоя.

 

Не “Дъга” - азиатска манга.

Нерека, а двеста пороя.

 

Ти си моето първо манго,

аз - последната ябълка твоя.

 

Нелуни, а спътници грозни

се опитват да минат през щори.

Куб от въздух вали през прозорец

и прави другите безпризорни.

 

Ти превърна момчето във рицар,

даде огън за безброй мракове.

Превръщам те от момиче в царица

и разсичам страхове - дракони.

 

Както знаеш - не си играя.

Тази стая с бетонни стени

ускорител е за живот в рая,

така че споко, на воля стени.

Тук е високо, граничи с безкрая,

няма жители с ниски цени,

няма срокове, но се старая

ти и аз да сме завинаги.

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??