10.03.2016 г., 23:36 ч.

Кукерски напеви 

  Поезия » Друга
785 1 4

Злите духове нямат тук никакъв шанс.

Завъртяха се страшни приказни маски.

И в лудешкото темпо на вихърен танц

се разпъпват първите пролетни краски.

 

С тежки стъпки хлопки дрънчат над рога,

лица почернели домовете обхождат,

сеят с шепи невидими златни зрънца

и с тоягите тежки земята пробождат.

 

Бликат извори с чиста кристална вода,

пролетта се провира в плетища заспали,

бяга зимата в тъмните земни недра,

а след не остават съдрани парцали.

 

Три залъка чупи стопанинът личен,

руйно вино отпива – за цяр и късмет,

и нарежда магически тихи поличби –

тежък клас върху нива, богат берекет.

© Слави Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??