22.05.2020 г., 13:21 ч.  

Kукувиче, с любов се отглежда 

  Поезия » Любовна, Друга
391 6 10

Не се влюбвай! Аз само минавам.
И повярвай за малко съм тука.
Утре нямам - в Зорница изтлявам,
кукувица съм - в клоните кукам.

 

Не ще стопля с онище дома ти,
ни гнездата от кал изградени -
кукувиче - стихът в паметта ти,
ще напомня, с години за мене.

 

Не тъгувай, когато извезе,
лятна нощ със лилаво тревите,
през прозореца тихо ще влезе,
топъл стих. И за тебе ще пита.  

 

А сега ме пусни, не унивай!
Аз съм там - на ръба на небето.
Всяка нощ, чакай и не заспивай -
по перце ще ти пратя сърцето,

 

дето тупка в гърди несмирими
и в безпътица търси надежда.
Ти обичай го, дай му и име -
кукувиче, с любов се отглежда.

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??