13.09.2009 г., 23:23 ч.

Кутията на Пандора 

  Поезия » Философска
593 0 1

(за тези, които редовно влизат в Facebook)

 

Всеки ден една кутия

чака ме от сутринта.

Там какво ли ще открия:

болка, сън или мечта?

 

Смелост ли е да отвориш

и да видиш поразен,

че едно е да говориш –

друго е да си сразен,

 

очарован, изненадан,

или пък докрай смутен

от това, що ти се пада.

Боже мили!!! Това? На мен???

 

Може да е залъгалка

или пък е зла шега –

но от таз кутия малка

всичко е дошло в света…

 

© Димитър Дянков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??