19.02.2011 г., 23:41 ч.

Къде живеем? 

  Поезия » Гражданска
369 1 0

Моята мила родина

се е превърнала в свинска кочина.

Станишев, Петков, Овчаров крадат от Европейските фондове

без да се замислят за хората от обикновените родове.

Но ето, появи се Бойко пожарникаря,

който смята страната да оправя.

Ала предишното министерство бюджета окраде

и сега Дянков се чуди откъде да извади.

Сменят се министри безброй,

но май нищо в тая държава няма да се оправи без бой.

Ученици, лекари и полицаи стачкуват,

Парламента атакуват.

А Борисов ни стресира,

че смята оставката си да депозира.

Какво става с наш'та България -

след години ще останем малцинствена нация,

както е тръгнало елитът да емигрира,

а политиците хазната ще накарат да фалира.

Обществото напълно започва да деградира

от толкова чалга, която отвсякъде ни бомбардира.

Казват, че сме били тоалетна

и сме имали мафия столетна.

И кой ще се наеме да го опровергае,

без да се налага срещу истината да роптае?

Какво става с нашия морал -

използваме книгите само за парцал.

Българи, стегнете се, моля,

и изразете ясно свойта воля!

Недейте само по кръчмите да негодувате,

а започнете управляващите открито да критикувате.

Вече не сме с тоталитарно управление,

затова всеки има право свободно да изрази своето мнение!

© Лиляна Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??