10.09.2022 г., 19:12 ч.

Къде останаха... 

  Поезия » Бели стихове
496 4 6

Къде останаха нежните ръце на красотата

                   усмивката на слънчевите дни

                   и белите цветя на тихите ми нощи

Къде останаха ръцете ми

                   и кадифените движения на пръсти

                                      по топла кожа

Къде останаха очите ми

                   и меките отблясъци на праскова

                                      по скулите

Къде се запиля душата ми

                   по млечните пътеки на звездите

                   по необходени Галактики

                   по друмища, изпълнени със тайни скрити…

 

А тук, на дните в резервата прашен

сред тонове отчаяна надежда

плътта ми не помръдва

и безпомощно

                   нагоре все

                   нагоре все поглежда…

© Мариела Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??