3.07.2011 г., 12:23 ч.

Където още има някой да ме чака 

  Поезия
687 0 5

Там, пред старата ми къща,

все още има някой да ме чака,

когато с умора в очите се завръщам.

Тихичко престъпвам прага,

а вътре пак е толкова спокойно,

тишината влива се във мен,

изгрява в миг детството вълшебно

и пак дете съм в този чуден ден.

И има кой сълзите да избърше

и целувка нежна по челото да даде,

думи, вместо мене, да завърши,

да ме стопли нежно с двете си ръце.

А когато пак пътя си поема

и спъна се болезнено във мрака,

знам, че мога да се върна,

където още има някой да ме чака.

© Някоя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??