12.01.2010 г., 12:46 ч.

Към Бог 

  Поезия » Философска
1102 0 2

Отсей душата ми да не страда,

над нея се смили -

часовникът отново чука със досада,

свещта догаря и не пламти.

 

Разтлей зелените пътеки,

с диханно утро и мокреща роса

по тях да мина и забравя

своите мъртви утрини без вода...

 

Тогава жадна ще пристигна -

едничка глътка ти ми дай,

да не съм пустеещ пристан,

а твоя обич, сътворена от пръстта.


 

© Нели Бонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??