Отсей душата ми да не страда,
над нея се смили -
часовникът отново чука със досада,
свещта догаря и не пламти.
Разтлей зелените пътеки,
с диханно утро и мокреща роса
по тях да мина и забравя
своите мъртви утрини без вода...
Тогава жадна ще пристигна -
едничка глътка ти ми дай,
да не съм пустеещ пристан,
а твоя обич, сътворена от пръстта.
© Нели Бонева All rights reserved.
Продължавай да пишеш!!!
Поздрави!!!