11.06.2024 г., 9:02 ч.

Към хоризонта 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
63 2 0

 

Морето, ето го насреща!
Някак примамливо зове,
с красотата си безбрежна
и гореща,
вика, и нищо не може да го спре!

 

Към хоризонта! Там далеко!
Към приказните дни на детство,
сякаш сърцето ми полита
и става на душата леко!

 

Безгрижие, вълни и пясък...
Тишина!
Примамливо шепти за любовта...
А тя, пяната морска на вълните,
нежно гали, сякаш пита:

 

"Ще дойдеш ли към хоризонта?
Там има приказни страни!
Там душата ти полита
на гребенът на морските вълни!

 

Ще дойдеш ли?"
Сякаш е нужно да ме пита!
С вълните душата ми отлита
към хоризонта и към моята мечта,
към жената - сродната душа!

© Добромир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??