Ерикипайос!
О, ти, Еросе безсмъртни! –
От внук си Зевс
изяден
и разкъсан,
що хвърляш хората в безпътни
игри,
чрез своите стрели
от съсън –
стрък на божествено растение,
което с плод любов въздава...
Благодариме ти
за следващото поколение!
Дано на смъртните да носи,
слава!
Дочуй молбите ни –
о, Протогоне!
Недей се само забавлява!
Титане двойнствен
на нагона –
дари ни мисъл,
вместо врява!
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени