1.04.2021 г., 1:29 ч.

Към теб вървя 

  Поезия » Любовна, Строги форми
541 1 3

Към теб вървя. Понякога пропадам

от блянове и сънища увлечен.

Ти си онзи хоризонт далечен,

изменчив, ала сладък... Продължавам.

 

С любовта си упорита страдам,

на безнадеждност, може би, обречен

Черен дух, във бяло преоблечен,

води ме безспир... Не съжалявам.

 

Красотата твоя запечата

устрем в мене, равен на химера.

Но вървя към теб. И не от вчера

по пътищата стръмни е душата.

 

И не един е моят кръстопът.

Към тебе ще вървя дори отвъд.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??