Треперя силно, много ме е страх.
Треперя като лист през есента.
Представям си ответния замах,
разсичащ моята мечта.
Сгреших ли, че започнах първа?
Сгреших ли с тази стъпчица напред?
Най-много се боя, че ще се върна,
че ще се смеся с отхвърлената смет.
Мечтаех всеки ден, до днеска,
когато впуснах се във тез мечти.
Дано се справи шахматната ми пешка,
Дано в царица се превъплъти...
© Цвети Всички права запазени