22.03.2020 г., 12:09 ч.

Kъртичка 

  Поезия » Хумористична
509 4 2

Хванах днес една усмивка,
с пеперудена одежда.
Хубав ден! И съм щастливка,
в нея слънце се оглежда.

 

Някак без да забележи,
подарих я и изглежда,
ще плета от обич мрежи,
да си хвана и надежда.

 

А очите, недовиждат,
(седнах си на очилата),
песен, стих, ще заприиждат,
със усмивката крилата.

 

Сляпа съм, като къртичка,
но усмивки - до последна,
ако подаря - на всички,
то тогава ще прогледна...

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Ще изгрее светът. Ще изгрее!
Ще те видя на нашето място.
Ще оставя деня да прелее
в гласове, насъбрани натясно.
Ще завѝдя на морските чайки, ...
  983 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Ангелче!
  • Е, Юри, благодаря, но защо не си избрахте някой дъб? Аз сега как да кацна на онази бодлива шипка и да ви пея? Хем ще се набода, хем ще си натъртя...Опашката, като се скърши. 😊
Предложения
: ??:??