Тъжно ми е... и кървя,
усмивката ми се стопи, изчезна,
тъжно ми е... но вървя,
а сякаш че пред мен е бездна...
Но не е ден за спиране,
дано да завали, да се пречистя,
понякога по мъничко умираме
като хербарии между листи...
А днес съм ничия... поне
съм само своя, до поискване,
а тъй ми липсват две ръце,
в шепите си да ме стиснат...
Тъжно ми е... и кървя,
има дни такива, случва се,
заваля ли вече?... не, сълза
за тъгата ми научила е...
© Светла Всички права запазени
съм само своя, до поискване..." Невероятно е!!! Сякаш е изкарано от душата ми!