24.08.2020 г., 0:03 ч.

Късче поне... 

  Поезия
664 6 11

Нека да Е още мъничко лято.
С перли от слънце и с ярки звезди,
с малки щурчета - мъниста в полята,
с черги от крехки, зелени треви.

Нека е само от Август парченце.
С капка солено и топло море,
с вятър в листата подобно звънченце,
с най-синеокото, нежно небе.

Нека да Е още влюбено, жарко.
С ягодов изгрев и залез лилав.
Нека се гонят по плажа русалки,
и самодиви роса да берат.

Нека е лято, и лято... Завинаги!
Знам, че не може. Зная добре.
Но дори и в душата ми - стига ми...
Мъничко Август... Късче поне...

© Деа Всички права запазени

Слънце препило с роса от тревата, на гладно,
слънчеви зайчета, като мъниста търкаля.
Вятърът тръпне в клонака и май му е хладно,
бърза по улици голи да погне Михаля.
Градски врабчета маршрути, за път каканижат, ...
  649  11 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??