Aug 24, 2020, 12:03 AM

Късче поне... 

  Poetry
665 6 11

Нека да Е още мъничко лято.
С перли от слънце и с ярки звезди,
с малки щурчета - мъниста в полята,
с черги от крехки, зелени треви.

Нека е само от Август парченце.
С капка солено и топло море,
с вятър в листата подобно звънченце,
с най-синеокото, нежно небе.

Нека да Е още влюбено, жарко.
С ягодов изгрев и залез лилав.
Нека се гонят по плажа русалки,
и самодиви роса да берат.

Нека е лято, и лято... Завинаги!
Знам, че не може. Зная добре.
Но дори и в душата ми - стига ми...
Мъничко Август... Късче поне...

© Деа All rights reserved.

Слънце препило с роса от тревата, на гладно,
слънчеви зайчета, като мъниста търкаля.
Вятърът тръпне в клонака и май му е хладно,
бърза по улици голи да погне Михаля.
Градски врабчета маршрути, за път каканижат, ...
  650  11 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??