24.01.2009 г., 20:59 ч.

Кът за ангели 

  Поезия » Друга
654 0 0

Кът за ангели


Самота и скръб обвила е в мъгли

къта на изтерзаните души.

Бели сенки по сивите стени пробягват,

чудят се нещастниците: „От какво ли бягат?”

 

Шарен облак от сълзи и прах

над главите им се стели като мрак,

а щом във дъжд обърнат се мъглите,

ще се пее пак Химна на мъртъвците.

 

Тиктака пясъчен часовник, отекват като гръм

падащите песъчинки с водопаден стон,

и ръката призрачна щом го обърне

пясъчни реки помитат духовете тъмни.

 

Четиридесет глави без тяло втренчени с очи безцветни

в животите на хората небесни,

обричат ги на мъки разнообразни,

тъги различни, отразени в огледала еднообразни.

 

За последен път душите свеждат поглед към земята,

и през прозрачен под те виждат чудесата.

Потъват бавно, като тъжни песни,

измислени от някой души безтелесни.

 

 

© Габи Кожухарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??