10.12.2011 г., 23:29 ч.

Кюфтета 

  Поезия » Хумористична
3796 0 8

Произведението не е подходящо за лица под 18 години

(Позволих си да пусна един абсолютно безстойностен стих, но реших, че може да разведри настроението...)

 

 

Кюфте, като една човешка длан,
и по-големичко да беше, пак ще те изям!
Кюфте на скара, пържено кюфте,
кюфте зад бара, с гарнитура от  “соте“.
 
Кюфте със боб и люта чушка,
кюфтето става даже за закуска.
Кюфте със хляб, кюфте със бира,
кюфте татарско, огромно като лира.

 

Кюфте със сос, картофено кюфте,
кюфте от риба – само за мезе.
Кюфте от тиквички, рендосани на дребно,
от боб кюфте, в галета овaлèно.

 

Кюфтето е кюфте, когато е пред теб,
останалото е фантазия от глад.
Яде ми се кюфте, та чак ми се реве,
кошмарен сън – събудих се поне!

 

О не, събудих се и – не!
В квартирата мирише на кюфте.
От глад стомахът в мозъка ми бил е,
близо е момента, в който ще извия:

 

„Хазайката пържи кюфтета,
във хола се носи отново душевната смрад!
Хазайчице, курво проклета,
дощя ти се мъж и възползва се хитро от нощния глад!

 

(Последният куплет се пее)

© Димитър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Забавно Усмивки и от мен.
  • Има стихове, които не трябва да бъдат докосвани. И не става въпрос за "хазайчицата" и нейната характеристика. Но едва ли ще бъда разбрана. Всичко тече. И както е тръгнало-ще ни завлече. Където е мястото ни.
  • Благодаря, Минка! Усмивката от стиха е награда за мен!
  • Малко се посмях !Харесах!Поздрав!
  • Хаа, ти намини, пък ако каймата не е "Стара планина", то пък хазайката може да е млада!
  • ох....
    дояде ми се и на мене, да знаеш...
    каймата, дали е "стара планина" ???
    да взема да намина..?
  • Чувствам се добре, когато накарам някого да се усмихне.
    Благодаря, че наминахте!
Предложения
: ??:??