Dec 10, 2011, 11:29 PM

Кюфтета 

  Poetry » Humour
3818 0 8

The work is not suitable for people under 18 years of age.

(Позволих си да пусна един абсолютно безстойностен стих, но реших, че може да разведри настроението...)

 

 

Кюфте, като една човешка длан,
и по-големичко да беше, пак ще те изям!
Кюфте на скара, пържено кюфте,
кюфте зад бара, с гарнитура от  “соте“.
 
Кюфте със боб и люта чушка,
кюфтето става даже за закуска.
Кюфте със хляб, кюфте със бира,
кюфте татарско, огромно като лира.

 

Кюфте със сос, картофено кюфте,
кюфте от риба – само за мезе.
Кюфте от тиквички, рендосани на дребно,
от боб кюфте, в галета овaлèно.

 

Кюфтето е кюфте, когато е пред теб,
останалото е фантазия от глад.
Яде ми се кюфте, та чак ми се реве,
кошмарен сън – събудих се поне!

 

О не, събудих се и – не!
В квартирата мирише на кюфте.
От глад стомахът в мозъка ми бил е,
близо е момента, в който ще извия:

 

„Хазайката пържи кюфтета,
във хола се носи отново душевната смрад!
Хазайчице, курво проклета,
дощя ти се мъж и възползва се хитро от нощния глад!

 

(Последният куплет се пее)

© Димитър All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Забавно Усмивки и от мен.
  • Има стихове, които не трябва да бъдат докосвани. И не става въпрос за "хазайчицата" и нейната характеристика. Но едва ли ще бъда разбрана. Всичко тече. И както е тръгнало-ще ни завлече. Където е мястото ни.
  • Благодаря, Минка! Усмивката от стиха е награда за мен!
  • Малко се посмях !Харесах!Поздрав!
  • Хаа, ти намини, пък ако каймата не е "Стара планина", то пък хазайката може да е млада!
  • ох....
    дояде ми се и на мене, да знаеш...
    каймата, дали е "стара планина" ???
    да взема да намина..?
  • Чувствам се добре, когато накарам някого да се усмихне.
    Благодаря, че наминахте!
Random works
: ??:??