20.12.2022 г., 9:39 ч.

Лакомб 

  Поезия » Гражданска
201 0 0

За Роналдо и за Меси

писали са поетеси.

Аз пък, писал съм с апломб

за французина Лакомб.

 

Той не бил е примадона,

няма общо със Мадона,

нито с откачен паляк,

известен ни като Ту-пак.

 

Знаете за Бионсе-то,

не сте чували франсето.

Естествено, той не е Гучи,

но доста голове набучи.

 

Не мяза и на тоз пичага,

от оня филм, бе-Торонага.

Не участва в ,,Форест Гъмп",

не се познава с Доналд Тръмп.

 

За гола винаги готов,

макар, да не е Горбачов.

Не придоби световна слава,

а пък си я заслужава.

 

Лакомб бележеше с финес

редом с Тигана, Жирес.

Всички не успя да слиса,

но златни страници записа.

 

Като него са мнозина.

Сещам се поне дузина.

Без тях Роналдо, а и Меси

ще са куклени принцеси!

 

 

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??