Днес Мецанчо и Мецанка,
си решиха дружно двамка,
да отидат до пчелина
да откраднат мед в комбина.
Тихо те ще се промъкнат
в кошерите за да бръкнат.
Да си хапнат пита сладка,
пълна с еликсир-загадка.
Що ли слагат там пчелите
та за мечките магнит е?-
прахче цветно от липата,
лъч от слънце за позлата,
стръкче нежност като свила,
росна капка заискрила,
аромата на цветята...
сладост - чудо на земята.
Тъй мечтаеха си дружно
но забравиха, ненужно,
че медецът сладък има
стража, що го пази зримо.
Лакомниците решиха,
лапи смело натопиха
в кошерите без покана
и... стана тя каквато стана.
Бръмнаха пчелите шумно,
зажужаха най-безумно.
Облак цял стрели наточи
и към двама се насочи
Малеее, колко са жестоки,
тез пчелички жълтооки,
на крадците не простиха
и жилата в тях забиха.
Художник: Михаела Фенерева
© Таня Мезева Всички права запазени
остро жило ще опита!
Поздравче!