3.01.2019 г., 0:48 ч.

Лазурен Бургас 

  Поезия » Философска, Гражданска
388 0 2

Аз догоних и слънчев пегас,
и реших да отида в Бургас!
От годината Нова екстаз –
се разби насред пътен боа̀з.

До купето летеше хайла̀з,
и говореше с приказен глас:
„Подарѝ на морето топа̀з!“ –
и отскочи в небето над нас.

На поредния светъл тала̀з
висините поставят лампа̀з,
и дочува се старото „Пляс!“,
като удар на женски чапра̀з.

От очите на мекото „Тряс!“,
се смаляваме в лекия час.
Аз го снимах в сияен анфас.
Усмихни се, лазурен Бургас!

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??