Jan 3, 2019, 12:48 AM

Лазурен Бургас 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
392 0 2

Аз догоних и слънчев пегас,
и реших да отида в Бургас!
От годината Нова екстаз –
се разби насред пътен боа̀з.

До купето летеше хайла̀з,
и говореше с приказен глас:
„Подарѝ на морето топа̀з!“ –
и отскочи в небето над нас.

На поредния светъл тала̀з
висините поставят лампа̀з,
и дочува се старото „Пляс!“,
като удар на женски чапра̀з.

От очите на мекото „Тряс!“,
се смаляваме в лекия час.
Аз го снимах в сияен анфас.
Усмихни се, лазурен Бургас!

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??