9.03.2021 г., 9:51 ч.

Ле 

  Поезия » Любовна
729 1 8

Нощта

си тръгна.

Плаща смъкна

тих мистик.

Но ето, миг

на пролетта,

във сутринта,

откри света

и свежест лъхна,

и изтъкна

пак велик

един Светлик

със топъл пик

за красота.

 

За теб мечта,

най нова аз,

днес имам с глас

на птица бяла,

полетяла

с нежността,

със чистота,

от свобода

и всеки час

е жив екстаз,

че твоя цяла,

в мен изгряла,

теб познала...

е любовта.

 

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??