6.12.2008 г., 21:56 ч.

Лебедова песен за триъгълник 

  Поезия » Друга
576 0 5

 


Няма губещи!
Вече достигнахме себе си:
полу-хубави грозни патета, ето ни - лебеди!

Аз съм себе си:
очите ми – синьо-зелени,
правдоподобна - устата ми.
Гостувам в тази вселена -
нечий белязан атом.

Ти си себе си:
разполагаш с империя
от пространства кънтящи.
Не хвърли бисерите и перлите си
за храна на грухтящите.

Няма губещи!
Толкова нежна зависимост
зазимихме с теб от сезона на жегите!
Върбите над отраженията ни надвиснали,
съществуват от нашата горест по Него.

 

© Пенка Паскалева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??