11.09.2007 г., 11:07 ч.

Ледена кралица 

  Поезия
1250 1 6
Ледена кралица

Врата изскърца! Влизаш ти!
В тази стая, ледени покои!
На леден трон, сред хорските души,
издига се мътно силуета мой.

Приближаваш плахо с разкъсани одежди!
Издигаш нежно разплаканите си очи.
Поглеждаш сянката с пелерина черна,
минават в мислите ти въпроси хиляди.

Стъпало по стъпало изкачваш се нагоре.
Все така безмълвно аз седя пред теб.
Наоколо търкалят се все ледени окови,
но изпълнена с увереност, вървиш напред.

Ето те изправена на върха до трона!
Изправям се и аз, за да те посрещна.
Издигам ръка със пръстени окичена,
а ти целуваш я в светлината приглушена.

Като господар на това кралство те приветствам
с ледени цветя, а снежинки нежно заваляха.
Покорна си, прегръщам те с разтворени обятия.
Жена красива, кралица ледена, но плаха!

(инспирирано от клип на H.I.M)

30.08.2007

© Рефицул Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??