17.04.2018 г., 0:59 ч.

Лека нощ 

  Поезия » Пейзажна
597 12 25

Люлякът така мирише,
че ми се завива свят,
дъжд по покривите пише.
Тихо е. Звездите спят.

Пред очите ми картина,
в люлка сънена луна.
Тихо, сякаш сянка мина,
черна котка е нощта.

Звукове необясними,
нощни птици, сънен град.
С мен са само думи, рими.
Нощ. Поетите не спят.

В злато слънцето се буди
и отваря всеки цвят.
Лека нощ на всички луди.
Тихо! Всички думи спят.

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??