29.09.2021 г., 10:06 ч.

Лека нощ 

  Поезия
178 0 2



Какво не бих направил за народа? -
си мисли онзи, дето го краде.
В съвремието, лошото е мода,
а добротата - куче я яде.

И мисълта започва да чертае
планове за още благини.
Алчността - тя граници не знае,
а битият на удари търпи.

Ценностите почват да бледнеят.
Има смисъл в личен интерес.
Глупавите смислено живеят,
умни - до  казаните са днес.

Всичко се купува и продава,
здравето е само без цена.
Винаги е малко щом се дава,
твърде много пък е подлостта.

Миналото лесно се подменя.
Днешното не струва пукнат грош.
Курсът на почтеност се променя.
Честни хора, хайде, лека нощ!...

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??