1.05.2019 г., 13:28 ч.

Лека нощ, Луна 

  Поезия » Философска
222 0 0

Лека нощ и тази нощ, Луна.

Утрото е близо, а не спиш.

Сенките ще се изнижат

през клепачите – вода през сито.

Стръмното е пропаст и летеж.

Стига бримки, плетката е проста –

глътчица озон след колендро.

Шеметно се спуска и издига

с плач и смях виенско колело.

 

Лека и до утре, щом ме искаш.

Тук ще бъда, както съм сега.

До прашинка всичко ще изчистя,

бяла да ме осветиш с тъга.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??