9.09.2009 г., 0:38 ч.

Лека нощ, Мечо! 

  Поезия » За деца
2251 1 26

 

Мечо, завивам те. Бързо заспивай.

Знам уморен си. Цял ден си играл.

Гушкам те, сладък! На топло се свивай.

Синята тениска  пак си съдрал...

 

Зная, че още си много мъничък -

Страх те е сам - и аз съм сама.

Пухкав си, сладък, мно-о-ого  добричък.

Заедно двама  ще плашим нощта!

 

Ето целувка! Ще стане по-леко...

О, изчерви се! Защо те е срам?

Хайде в леглото: на топло и меко

Мой си! Завинаги! Знам, Мечо, знам...

 

Лека нощ! Тихо! Целувка, прегръдка

Колко си пухкав! Ко-о-олко си мой!

Даже да имам хиляда мечоци:

ти си любимият! Моят герой!

© Нели Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??