3.10.2019 г., 19:40 ч.

Леля Пенка 

  Поезия » Хумористична
715 1 3

 

Леля Пенка "Перископа"*

все на пейката седи.

Там на сянка и пред блока

всичко живо тя следи.

 

Входът тесен наблюдава,

кой, ще влезе, кой излезе.

Тя на никой не прощава,

вири шия и слухти.

 

Всяка чанта, сак голям,

ще огледа и проучи.

Колко хляб и шпек салам

днес съседът си е купил.

 

Кой от работа се връща,

кой отива на пазар.

Кой обижда свойта тъща,

кой е пил по навик стар...

 

Леля Пенка "Перископа"

е на пост! Непоклатима!

И е знайно, след Потопа**

пенки винаги, ще има.

 

__________________________________

 

-* Перискóп - военен уред за наблюдение.

 

- ** Потопа - Всемирният потоп е легендарно събитие.

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сърдечно благодаря, Георги, Мариана и Красимира!
    Леля Пенка е винаги на пост и да внимаваме!
    Творческа неделя на всички!
  • Хари, много ми хареса! Успех!
  • Всичките различни... но еднакви 😊😋😊
    Поздравления и успех!
Предложения
: ??:??