Леля Пенка "Перископа"*
все на пейката седи.
Там на сянка и пред блока
всичко живо тя следи.
Входът тесен наблюдава,
кой, ще влезе, кой излезе.
Тя на никой не прощава,
вири шия и слухти.
Всяка чанта, сак голям,
ще огледа и проучи.
Колко хляб и шпек салам
днес съседът си е купил.
Кой от работа се връща,
кой отива на пазар.
Кой обижда свойта тъща,
кой е пил по навик стар...
Леля Пенка "Перископа"
е на пост! Непоклатима!
И е знайно, след Потопа**
пенки винаги, ще има.
__________________________________
-* Перискóп - военен уред за наблюдение.
- ** Потопа - Всемирният потоп е легендарно събитие.
© Хари Спасов All rights reserved.
The work is a contestant:
Моят начин да се шегувам е да казвам истината. Това са най-смешните шеги на света »
Леля Пенка е винаги на пост и да внимаваме!
Творческа неделя на всички!