17.07.2022 г., 14:15 ч.

Летен привкус 

  Поезия
308 0 1

 

Спомен щастлив с летен привкус...

Морето разголено гони вълните.

В кафенето отпред,

лее звуци нашият блус

и ни връща в години далечни,

сътворили мечтите.

 

А наоколо- цветове и тела...

Пищност  в  звуци огласили ефира.

Вечер, плаж,  целувки,  луна…

Аз и ти, компания,

капанчета с ледена бира.

 

Сутрешни крачки…

Стъпалата все още държат ни.

Йодни пари…

Люшва ни весело бриза.

Ти си загарът на моето лято,

аз, момичето с бялата риза.

 

 

А следите изчезват полека...

Пясъкът виновно мълчи

Две тела говорят с морето.

Лято е,

в чашата вино се усмихват звезди.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??