11.09.2022 г., 16:09 ч.

Летни дни 

  Поезия » Любовна
159 0 0

 

 

Горещи слънчеви лъчи

Ревниво сутрин ме събуждат.

Сред златни залези и две очи 

безпаметно аз мога да се губя.

 

Безкрайно синьо жадно ме поглъща

И сладки са целувките солени.

Към нашто лято сляпо ще се връщам, 

там където бях с теб, а ти със мене.

 

А онази необятна черна шир над нас

безброй звезди е приютила.

С ударите на сърцето за компас

под лятното небе намираме закрила.


И ще помним вечно на шуреца песента

И онази неотъпкана пътека, 

по която двама с тебе за ръка

в любов се врекохме и без свидетел.


 

© Ваня Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??