26.06.2018 г., 20:14 ч.

Летни дни 

  Поезия
736 1 6

С татко за риба, 

с дядо на борба, 

с баба чистя буйната трева. 

 

С мама в морето се къпя, 

танцувам с вълните на воля, 

а после с татко се глезя

и баба тормозя. 

 

Ще ме кори, ще ми прощава! 

Нали внучето обожава? 

В облака с нея надничам

и първите думички сричам. 

 

Виждам красивото цвете,

от обичта й разцъфнало лете. 

Виждам как в ръцете й тестото оживява, 

как животните приласкава. 

 

И мен ще научи, зная! 

Така минават летните дни-

в песни, приказки, игри

и уроците  на баба. 

 

 

 

Ф

 

 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Летни приключения »

6 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??