4.07.2017 г., 9:12 ч.

Левски 

  Поезия » Гражданска
312 0 1

Левски№1

Легенди се разказват днес
за тебе...
Написани са
много стихове.
За българите
ти си бойно знаме!
Грeдущето ни
с тебе се кове!

Нощта на робството
била кошмарно черна,
без никаква искрица
светлина.
Без брод
през блатото,
и без посока вярна,
с хомот
за цялата страна!

Разтърси ти заспалите
в  Балкана!
Надежда истинска  им
стана ти!
Мехлем за нашата
кървяща  рана...
И пътя  им  посочи ти!

И ти така,
Апостоле на Свободата,
на Революцията наша
мъченик,
достигна с подвига си
върховете на земята,
и стана  ти

най-важния войник!

Безсмъртен ти остана
със смъртта си!
Показа, че и ний сме
 нещо във света!
Изрови от архивите
Рода си...
И неговатa мъртва
Свобода!

За мен си първия
във Род и във Родина!
Бесилото си
ти ни подари!
И като гръм камбанен,
в Бурята премина!
И българщината ни
 възроди!

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??