Зад усмивката се крие нож,
зад услуга и зад помощ – корист.
Най-добрият
зад гърба си
е най-лош.
Най-успелият
пък за врага си
става болест.
.
Мразим! Но пък искаме победа.
Търсим начини да се уредим,
после на услугата отвръщаме
с подлагане на крак.
Във животни се превръщаме,
или във хора,
но с обратен знак.
.
Усмихна се,
предполагаем приятел,
наивникът си нахлузи въжето
и ето,
отново предател
мечтите наивни строши.
На парчета
са идеали и вяра,
останал е кярът...
във прахта са
всички добри
мисли.
Да те сгазят пак искат
хора, готови на всичко.
За свои облаги
във ада повличат
и всичко изстискват
от всеки.
Оттука нататък
ще бъде така
и во веки
ще бъде самотна
искреността.
© Светозар Петров Всички права запазени