4.05.2018 г., 0:20 ч.

Лихварят 

  Поезия » Любовна
549 1 1



Аз сбъднах се на някой друг, уви.
А ти на мен защо не ми се сбъдна?
Шептях ти името под падащи звезди
броях минути,дати,висоти...до сбъдване.

Един път казват идва любовта,
но аз и ти от севера и юга
прекрасно знаехме каква цена
за минало откъснато животът струва.

Часовникът да върна ли кажи?
Лихварят времето през смях се изкрещя:
За вас е пито и платено драги ми,
не се повтаря нищо по света.

Ти с друга,
аз със друг и може би
лихварят сметки ни изпраща.
Помислихме че имаме пари
да купим време.
Миналото плаща.
 

© Веселина Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много е хубаво, Веселина
    И нека миналото е платило всичко на лихваря време...
    Поздрав
Предложения
: ??:??